tiistai 11. elokuuta 2015

Korvikelapsi

Milloin on maito kypsää?
Milloin saa lehmän lypsää?
Ja missä on juusto, tiedätkö,
ja mistä otetaan jäätelö?


Meidän pienelle Pullalle ei sitten näemmä sovi tavallinen korvike. Kokeiltiin tuossa 1,5 viikkoa maidotonta korviketta kun vatsa oli todella hurjassa kunnossa. Aluksi ei osattu kunnolla sanoa mistä verinen kakka johtui. Syynä saattoi tuolloin olla kahden viikon ajan annettu antibiootti plus kaikki muut lääkkeet tai syynä saattoi olla maitoallergia. Varuiksi kokeiltiin Precosaa ja maidotonta korviketta.





Jo toisena päivänä maidottomalla korvikkeella ollessaan alkoi vatsa rauhoittumaan ja tyttö oli huomattavasti aurinkoisempi ja paremmin nukkuva. Lauantaina piti kokeilla jälleen tavallista tai no Nutrilon Omneon korviketta jos vatsa olisi ollut vain lääkkeistä rasittunut. 1,5 vuorokautta vaihdoksen jälkeen alkoi taas kärttyinen neiti tulemaan esille ja verinen kakka tuli takaisin. Eli tuli varmistettua, että taitaapi Pulla olla suolioireista maitoallergiaa poteva vauva.




Noin viikon parin päästä on aika allergiapolille keskustelemaan näistä asioista enemmän. Tarvitaan B-lausunto, jotta saadaan korvike halvemmalla. Tällä hetkellä pulitamme 6 päivän maidoista rapiat 54 euroa. Auts! Aikaa menee vielä, että saamme B-lausunnon ja siihen kun spessu Kela-kortti tipahtaa postiluukusta eteisen lattiallemme. Pääasia on nyt kuitenkin, että Pulla ei kipuile ja saa nukuttua. 



Toivon mukaan ensi lauantaina meillä on kivuton pieni neiti, jonka kastejuhlaa juhlitaan yhdessä esikoisen kolme vee synttäreiden kanssa.



Lauantain jälkeen on Pullalla virallinen nimi käytössä. Sanotaanko, että ei nimivalinta olisi voinut mennä paremmin nappiin ;)

1 kommentti:

  1. On Pullalla ollut kova alkutaival elämässä. Onneksi hän näyttää olevan vahva tyttö. Innolla odottelmme täällä juhlia =))

    VastaaPoista